Sinds een paar weken mogen wij ons de zeer trotse eigenaar noemen van de Green Key Gold.

Wat is Green Key

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt.  Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Zo zal een Green Key accommodatie altijd zuinig omgaan met energie en water. Denk hierbij aan het gebruik van zonnepanelen, spaarlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Er wordt niet meer gewassen dan nodig is en er worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt. En dit allemaal met een bijzondere aandacht die niet alleen uw comfortgevoel bevordert, maar dus ook de status van natuur en milieu.

Het Green Key programma wordt beheerd door de Foundation for Environmental Education in Denemarken en in Nederland uitgevoerd door Stichting KMVK (Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit). De gecertificeerde bedrijven voldoen aan de normen die gesteld zijn door de Stichting KMVK. Het handhaven van deze normen wordt gedaan in samenwerking met onafhankelijke keurmeesters, door middel van regelmatige keuringen op locatie en documentatie in het online Green Key systeem waartoe elke deelnemer toegang heeft.

De Green Key normering is gekoppeld aan de 17 Sustainable Development Goals 2015-2030 van de Verenigde Naties.*

Wil je weten wat die 17 doelen zijn: HIER kan je ze allemaal nalezen.

Wat hebben wij gedaan om de Green Key Gold te bemachtigen

Op de eerste plaats hebben we een gigantische vragenlijst moeten invullen waarbij bij elk aspect van zowel De Vooruitgang als de bedrijfsvoering langs de duurzame lat werd gelegd. Waar komen onze producten vandaan, hoe wekken we onze energie op en hoe duurzaam zijn we nu echt.

Daarna kwam een van de onafhankelijke keurmeesters op bezoek om te controleren of wij daadwerkelijk dat doen wat we opgeschreven hebben. Bij elke vraag antwoorden dat het ons beleid is klinkt natuurlijk wel goed maar is het ook daadwerkelijk zo. Gelukkig hebben wij bij zo goed als alles een gedegen onderzoek gedaan wat de herkomst van een product is en wat de belasting van het milieu is.

Op 19 oktober kregen wij uit handen van Bouwe de Boer namens de Green Key het certificaat uitgereikt.