Informatie over De Vooruitgang

Op deze pagina vind u de informatie over De Vooruitgang.

Over het schip, onze motivatie en drijfveren maar ook praktische informatie zoals waar liggen we, hoe komen we er en wat kunnen we er eten.

Mocht uw vraag niet beantwoord worden op deze pagina, neemt u dan contact met ons op.

Op ons scheepslog kunt u ook veel informatie over het ontstaan van De Vooruitgang vinden.

Praktische informatie

Keuken

Aan boord serveren wij enkel seizoensgebonden biologische producten uit de eigen regio tijdens de lunch en het diner. Daarnaast is ons uitgangspunt dat vlees lekker is maar dat dit niet de hoofdmoot van een diner moet zijn. Bij al het andere dat u aan boord eet, drinkt of gebruikt is ook de afweging gemaakt of het in onze eigen standaard van duurzaamheid past. Zo vind u bij ons geen sinasappelsap, sinasappels groeien niet in Nederland. Wel serveren wij een heerlijke appelsap.

Uiteraard kunt u bij uw reservering uw voorkeuren en ook eventuele allergieën aangeven. Onze chef houdt hier rekening mee bij het bereiden van uw lunch en of diner.

Bereikbaarheid

Akkrum ligt centraal in Friesland in de driehoek Heerenveen, Sneek en Leeuwarden aan de A32. Het watersportdorp heeft een eigen treinstation waar twee keer per uur de trein Zwolle - Leeuwarden stopt. U kunt uw gehele reis energiezuinig doen door voor het openbaar vervoer te kiezen.

Aan boord van De Vooruitgang kunt u niet overnachten. Het dorp heeft de beschikking over een comfortabel hotel aan het water en verschillende horecagelegenheden waar wij graag mee samenwerken.

Vaargebied

De Vooruitgang heeft als ligplaats Akkrum. Van hieruit bevaren wij het Friese binnenwater en een deel van het IJsselmeer. Ons schip heeft een geringe diepgang dus kunnen wij op plaatsen komen waar andere schepen van het zelfde formaat niet zo snel komen.

De Vooruitgang is uitgerust met twee spudpalen. Hierdoor kunnen wij desnoods midden op het meer, mits de diepte dat toelaat, stil gaan liggen. Hierdoor kunt u in absolute rust en privacy uw dag doorbrengen.

Achtergronden

Duurzaam

Wat is duurzaam, hoe ver ga je en hoe ga je daar mee om. Wij, Jorrit en Susan, gaan bijzonder ver om van De Vooruitgang daadwerkelijk het meest duurzame en energieneutrale schip van Nederland te maken...

Energieneutraal

De Vooruitgang is volledig CO2 neutraal. Alle energie die wij aan boord gebruiken wordt op de meest slimme manieren...

Geschiedenis

In 1898 loopt op de werf van D. Goedkoop jr. in Amsterdam de motorschuit Gebroeders van stapel. Het schip van 21.5 meter lang en 4.68 meter breed is besteld door...