Er worden mooie dingen gedaan aan boord van De Vooruitgang.

Zo goed als alle elektriciteitsdraden liggen op hun plek, het meeste installatiewerk is gedaan en de bamboevloer ligt er in. Alle apparatuur wordt nu aangesloten zodat het interieur kan worden geplaatst.

netjes in de kabelgoot aan stuurboord

Wat je altijd te weinig lijkt te hebben op een schip is kastruimte. Wij hopen dit op te lossen door de wanden van het ruim een stukje naar binnen te verplaatsen. Hierdoor krijgen we in de hoeken meer ruimte. Hoe.. doordat we de ruimte ovaal laten worden.

bakboordzijde van het ruim

Aan de rechterkant van het ruim, de stuurboordzijde, hebben we de entree met daarnaast de koffietafel en een fijn plekje om even te hangen. Aan de bakboordzijde maken we een wat bredere ruimte zodat we daaronder onze glazen en borden kunnen bewaren. Dit gaat ook de plek zijn waar wij onze lunches gaan uitserveren.

Ons interieur word uitgevoerd in bamboe. Dit combineren wij met witte delen en een wit plafond. Om het geluid in het ruim een beetje te dempen en minder hol te laten klinken plaatsen we op het plafond panelen.

Het daglicht komt door de ramen in de zijkant. Deze zitten vrij hoog. Om toch de illusie van daglicht, en elke dag mooi weer te hebben hebben wij in het plafond lampen met een wolkenlucht geplaatst.

altijd mooi weer aan boord van De Vooruitgang