We hebben er al eens vaker iets over geschreven maar nog nooit echt tot in detail. Dat komt waarschijnlijk ook omdat we voornamelijk aan het engineren, engineren en ook nog wat uitvinden erbij aan het doen waren.

Wat maakt De Vooruitgang nu zo bijzonder en vooral ook zo groen. Er zijn meer schepen die elektrisch varen, en zijn meer schepen met zonnepanelen en er zijn zeker ook veel meer vergaderlocaties die de sticker super duurzaam opplakken, of dat hebben laten doen.

De Vooruitgang is uniek in haar bestaan omdat ze de eerste plek is die volledig op eigen opgewekte energie kan varen. Hoe, door onze zonnepanelen maar ook door onze slimme aanpassingen en toepassingen zodat we bijna geen energie hoeven te steken in het verwarmen of koelen van het schip.

De 22 zonnepanelen van De Vooruitgang worden aan de onderkant gekoeld. De warmte die daarbij vrij komt gebruiken we om het schip in de winter te verwarmen. Helaas schijnt de zon ’s nachts niet en levert het systeem dan geen warmte. We hebben dit opgelost door in de vloer een buffer te bouwen van PCM’s Phase Change Material. Wanneer de panelen geen warmte meer leveren schakelt de warmtepomp uit en komt de opgeslagen warmte uit de vloer weer vrij. De volgende dag herhaald het hele proces zich. Mocht er overdag niet voldoende warmte opgewekt worden maken we gebruik van buitenwater en onttrekken we de warmte daar. In de zomer gebruiken we het buitenwater om de zonnepanelen en het schip te koelen. Dit systeem heet zonnewarmtebuffer®.

Daarnaast is De Vooruitgang uitzonderlijk goed geïsoleerd. Met name het glas, wat altijd de zwakste schakel is, is van hoge kwaliteit HR+++ glas van wel 3,5 cm dik. Door de hoge isolatiewaarde hoeft er nog maar weinig energie toegevoegd te worden om het schip op de juiste temperatuur te houden. Omdat het schip zo goed is geïsoleerd zal er ook verse lucht moeten worden toegevoegd om het een comfortabel klimaat te houden. Hiervoor maken we gebruik van een WTW, waarbij we 96% van de binnentemperatuur kunnen behouden bij het verversen van de lucht. Voorwaarde is wel dat we de deuren goed dichthouden.

Waar bij andere schepen de machinekamer een wonderlijke wereld van geurende olie en smeermiddelen met een ronkend apparaat is, is de machinekamer aan boord van De Vooruitgang een relatieve oase van stilte. Het enige dat je er hoort is het gezoem van de omvormers die de energie van de zonnepanelen omzetten naar stroom voor de accu’s waar het gehele schip op draait. Ook tijdens het varen hoor je geen motoren, alleen het geluid van de schroef is hoorbaar. Over het elektrisch systeem aan boord later meer.