Ook bootbouwers hebben zo af en toe vakantie nodig. We zijn twee weken aan het zeilen geweest op het Nederlandse en Duitse wad om bij te tanken. We waren telefonisch wel bereikbaar; de telefoon is wel drie keer gegaan. Jorrit maakte zich al een klein beetje zorgen maar toen we maandag aan boord van De Vooruitgang stapten was dat gelijk allemaal weg.

De schilder heeft in onze afwezigheid erg hard gewerkt. Ook keuken zit er nu helemaal in en de audiovisuele apparatuur wordt geplaatst.

Vooral de entree is erg mooi geworden. De trap met de donkere stootborden en de lichte treden maakt het helemaal af. De kleur van de trap komt ook weer terug in de plinten van de ovale kast. Straks als het blad daar boven op ligt wordt het helemaal geweldig.

De schilder had het tot een prestige dingetje gemaakt om zowel de plinten als de trap volledig gelijk in kleur te krijgen. Dat is hem erg goed gelukt. Wij zien geen verschil.

Ook is er hard gewerkt aan de techniek. De accu’s zijn allemaal aangesloten en er knipperen al enkele lampjes in de machine kamer (dat is in dit geval een goed teken).

En De Vooruitgang ligt recht. Voordat we op vakantie gingen helde het schip over omdat er aan een kant veel meer gewicht in zat dan aan de andere kant maar dat is verholpen. Het buffervat voor de verwarming is gevuld en om het schip helemaal recht te krijgen is er ballast toegevoegd.

De douche en het toilet zijn zo ver dat ze bijna afgemaakt kunnen worden. Het plafond en de kussens zijn in de maak en aan het eind van deze week verwachten wij het pronkstuk van het achterdek. Wat dat is houden we graag nog even geheim 😉