UPDATE: Ook de Reuzedei in Akkrum gaat door de Corona maatregelen NIET door. De nieuwe datum is 15 mei 2021.

Oorspronkelijk bericht:

23 mei, de zaterdag van het Hemelvaart weekend kleurt Akkrum groen. En daar zijn wij graag bij. Van 11.00 uur tot 16.30 uur stellen wij De Vooruitgang weer open voor alle belangstellenden. Kom kijken in onze machinekamer, bezichtig ons ruim en waan jezelf even schipper in onze stuurhut.

Een aantal van onze leveranciers zijn ook aanwezig op de duurzame markt die op deze dag in het dorpscentrum van Akkrum wordt georganiseerd. Onze chef heeft zijn buitenkeuken in actie om u iets lekkers te laten proeven, laat u adviseren door onze installateur, proef een wijntje of kijk of er misschien iets moois in de collectie van Lies Keramiek zit.

Toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Reuzedei 

De Reuzedei in Akkrum is misschien wel de leukste dag in het jaar. Met zo’n 8.000 bezoekers is het hét drukst bezochte eendaagse evenement op het gebied van duurzaam wonen, werken en leven in Noord-Nederland. De organisatie maakt het thema duurzaamheid elk jaar weer toegankelijk voor een zo breed mogelijk publiek. Dit jaar al voor de 10e keer.

Traditiegetrouw wordt de Reuzedei geopend door een spraakmakend persoon op het gebied van duurzaamheid. Deze persoon houdt een lezing in de Terptsjerke van Akkrum met als doel: een duurzame toekomst! Dit jaar is de spreker André Kuipers. 

Op de route naar én in het dorpscentrum presenteren bedrijven, organisaties en stichtingen alles over duurzaam wonen, werken en leven. De thema’s energie, groen rijden, elektrisch varen, hergebruik, eerlijk voedsel en bewust leven komen uitgebreid aan bod. Bezoekers kunnen actief aan allerlei attracties meedoen.

Het Foodplein pal naast de spoortunnel telt diverse aanbieders van duurzame en biologische voeding. Cateraars in foodtrucks en ook hun Akkrumer collega’s gebruiken duurzaam geteelde producten, die ter plekke worden bereid.