Vanmiddag was het zover, De Vooruitgang werd officieel geopend en herdoopt.

Bij Proefverlof in Leeuwarden mochten we onze bouwers en een aantal andere genodigden van harte welkom heten. Het was even spannend of we in de regen zouden staan maar dat viel gelukkig mee. Op het moment van de doop scheen er zelfs een klein zonnetje, alsof de weergoden ook aanwezig wilden zijn.

Na een korte speech van Jorrit was het de eer aan Roos om het schip behouden vaart te wensen. Dit deed ze erg goed. Als je drie bent heb je nog geen idee van de smaak van bubbelwijn dus kan je dat rijkelijk over het gangboord gieten. Ons idee is dat we een schip voor de toekomst hebben gebouwd, wie beter dan Roos (onze toekomst) om het schip te dopen.

Na de doop hield Bouwe de Boer een mooie speech over het nut van De Vooruitgang en de energietransitie waarin Friesland (en de rest van de wereld) zich op dit moment bevind. Het gemeente bestuur dat de binnenstad graag uitstootvrij wil maken, stadsbussen die al volledig elektrisch rijden en elke dag studenten van en aar de hogescholen brengen en hoe een initiatief als De Vooruitgang daar ook een bijdrage aan kan leveren. Ook mocht hij ons de gouden Green Key overhandigen.

Na het officiële deel was er ruimschoots de tijd om het schip te bekijken. Als er zelfs door de makers, bouwers en meest betrokkenen wordt gezegd dat het wel echt een heel geweldig mooi schip is geworden, dan denken wij dat het echt heel goed gelukt is.

Omrop Fryslân heeft op haar website een artikel over onze (her)doop geplaatst.

Ook nieuwsgierig? Meld je HIER of HIER aan voor onze open middagen op 1 en 2 november 2019 aan. We laten het schip en al haar bijzondere kenmerken heel erg graag aan u zien.