Afgelopen week was de week van de keuringen.

Op woensdag kwamen de heren van de scheepskeuring om te kijken of De Vooruitgang aan alle regels van de scheepvaartinspectie voldoet. En gelukkig, op een paar kleine zaken na zijn we voorlopig goedgekeurd. Dat voorlopig houdt in dat we als we de aanpassingen hebben gedaan we helemaal goed gekeurd worden. Op een pikhaak en een paar stickers links en rechts na is dat stuk dus gelukkig goed afgerond.

Donderdag werden de marifoons gekeurd. We moeten op het water wel het andere verkeer kunnen horen en ook bruggen en sluizen kunnen oproepen. Deze keuring ging vlekkeloos. Goed gekeurd dus.

Vrijdag kwam de meneer van de Green Key aan boord om te kijken of De Vooruitgang echt een duurzaam varend schip is. We zijn niet gekeurd als schip omdat daar geen keurmerk voor is. Wel voor vergaderlocaties. Daar zijn wij dus op beoordeeld. De meneer was redelijk onder de indruk van de technische innovaties die wij hebben doorgevoerd om energieneutraal te zijn. Ook de andere eisen voor de Green Key hebben we behaald. Op een paar administratieve zaken na is ook deze keuring goed verlopen.

Wat de regelgeving aangaat is De Vooruitgang helemaal klaar om te gaan varen. (en dat is maar goed ook want door het artikel in de Leeuwarder Courant krijgen we elke dag wel een of twee verzoeken voor informatie of een offerte)