Een duurzaam schip bouwen houdt ook in dat je nadenkt over alle andere zaken die bij je bedrijfsvoering horen. Hoe duurzaam zijn die. We voeren een volledig papierloze bedrijfsvoering maar soms ontkom je er niet aan om toch iets op papier te moeten doen. Een klein onderdeel is het visitekaartje.

Wat als je een kaartje hebt dat niet alleen je contactgegevens bevat maar ook staat voor de missie van je bedrijf. Dat is wat wij hebben gedaan bij de kaartjes voor de VOF De Vooruitgang. Hoewel kaartjes… we hebben bamboeplankjes met daarop onze naam, telefoonnummer en ons webadres

Jan Nauta van ColorLibra heeft onze kaartjes gemaakt met een behulp van een lasergrafeermachine. Hierdoor konden we onze kaartjes laten maken op het door ons gewenste materiaal. Geen drukinkten, geen papier en geen restproduct. Wel het lastige materiaal bamboe. Het bamboe dat gebruikt is, is opgebouwd uit verschillende strookjes met allemaal een andere dikte en hardheid. Hierdoor is elk kaartje iets anders.

Hoe ging het maken in zijn werk: Jan heeft op een leeg digitaal blad een raster opgemaakt en daarin ons ontwerp gekopieerd. Het raster had de enorme dikte van 0.025 mm, zo kan de laser zien dat het om een snijlijn gaat. Alle andere lijnen zijn iets dikker. Dan ziet de laser dat het om een grafeerlijn gaat. Daarna is de laser ingesteld op een snelheid van 15%, kracht 100% en dikte op 420 hz. (Hoe dunner de lijn hoe lager het getal voor de dikte. Jan vertelde dat hij nog niet eerder zo dun had gegrafeerd). Nadat er op start was gedrukt waren in een uurtje al onze kaartjes gegrafeerd en gesneden.

 

Wisselen wij binnenkort van kaartje/plankje?