Toen wij begin dit jaar de vorderingen in de bouw van ons duurzame schip bekeken waren we hoopvol en positief over de planning. In mei in het water, in juni klaar en per juli te boeken. We hadden er zelfs een mooie datum en een geweldig evenement bij in gedachten, De Reuzendei in Akkrum. Een dag die geheel in het teken staat van duurzaamheid en hoe je als inwoner van een relatief klein dorp hierin een geweldig grote betekenis kan hebben.

Maar helaas, een aantal problemen waaronder een lekkende schroefas, tegenslagen in de levering van de accu’s en een nog grotere tegenslag op de keuring van de generator in het schip, vertraging in de bouw door zoiets menselijks als ziek zijn en misschien een toch iets te optimistische kijk op de voortgang hebben ons doen besluiten om ons schip niet op 1 juni te presenteren.

Als we alles wat we nog willen en moeten doen op een nette manier af willen werken en binnen ons gedachtegoed willen blijven bouwen hebben we meer tijd nodig. Dat is niet erg aan de ene kant want nu kunnen we het schip afbouwen in een minder moordend tijdsbestek en het de aandacht en liefde geven die het nodig heeft. Aan de andere kant vinden we het wel erg jammer dat we vertraging hebben opgelopen, we hadden wel zin in het feestje van de doop en zijn super benieuwd hoe het varen zonder uitstoot gaat zijn.

Echter, hoewel het jammer is van het uitstel is ons enthousiasme nog steeds gelijk en gaan we vol goede moed verder. Binnenkort presenteren we een nieuwe datum in augustus of begin september voor een mooie duurzame doop.