Wij bouwen een duurzaam schip. Waar let je dan op. Wat doe je wel, wat doe je niet. Een kleine blik in onze keuken.

De leveranciers

Wij hebben gekozen om bij alles dat er in het schip ingebouwd moet worden te kijken waar het product geproduceerd wordt. Wij werken dus voornamelijk met bedrijven en mensen die uit de omgeving komen. Bijvoorbeeld; de accu’s die ons schip gaan aandrijven worden geleverd door een bedrijf uit Leeuwarden, de installateur komt uit Yndyk, de interieurbouwer komt uit Oude Bildzijl, de keuken wordt geleverd door een bedrijf uit Berlikum. Maar ook onze toeleveranciers voor eten en drinken zoeken wij zo regionaal mogelijk. Waar dat niet kan gaan wij voor de meest duurzame oplossing. Biologische wijnen of door fairtrade transport geleverde producten.

Duurzaam bouwen houdt in onze visie ook in dat je heel goed kijk hoelang een product onderweg is en hoeveel brandstof daar voor wordt gebruikt. En als een product ver weg komt, hoeveel bespaart de productiewijze en kan daardoor het transport ook uit vanuit een ecologisch standpunt gezien.

Neem bijvoorbeeld het bamboe dat wij in ons schip gaan gebruiken. Bamboe is een van de snelst groeiende planten op aarde. Het groeit tot 1 meter per dag en is super snel hernieuwbaar. Tijdens de groei neemt bamboe meer CO2 op dan dat er wordt uitgestoten tijdens de productie en het transport. Over de gehele levenscyclus is bamboe daardoor gegarandeerd CO2 neutraal.

Zo bekijken we bij alles hoe energieneutraal en circulair iets is. Nieuwsgierig? Volg de bouw van ons duurzame varende vergaderschip hier of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.