Zo af en toe moet je echt iets op papier doen… Om iedereen toch heel slim en kort iets over ons schip te vertellen hebben wij flyers laten maken. Maar waar vind je een papiersoort die je met een gerust hart kan gebruiken én waarbij je ook je boodschap kan uitdragen? En hoe zorg je ervoor dat je flyer wordt bekeken? Voor onze flyers hebben we een ontzettend fijn in Nederland geproduceerd product gevonden. Groeipapier.

Groeipapier is gewoon papier maar met een leuke extra bijkomstigheid. Als je het niet meer nodig hebt leg je het in je tuin of in een bloempot. Beetje grond er overheen, wat water er op en binnen een week of twee heb je kleine bloemetjes. En die bloemetjes trekken weer bijen, vlinders en andere vliegende insecten aan. Hoe kan je kleinschalig meewerken aan de biodiversiteit van je eigen omgeving?

Het papier dat wij voor onze flyers gebruiken bestaat uit twee dunne lagen papier verlijmd met aardappelzetmeel. Tussen de twee lagen papier zitten veldbloemen zaden. Het papier wordt duurzaam vervaardigd en is 100% afbreekbaar. Niet alleen het papier maar ook de inkt ook milieuvriendelijk is en volledig biologisch afbreekbaar.

De leuke bijkomstigheid is ook dat de meeste mensen die het papier in handen krijgen niet zomaar het papiertje wegstoppen maar eerst het bekijken en bijna elke keer komt de vraag: “waar is dit van gemaakt.” Een leuke manier om in gesprek in te komen over ons project en hoe ver we gaan in het duurzaam en circulair zijn.

Krijg je onze flyer in handen en heb je hem niet meer nodig. Plant hem!