De Toekomststoel, in het boek Hebzuchtgas van Jan Terlouw wordt hij genoemd. Een lege stoel die in heel het land op plekken aan tafel zou moeten staan waar belangrijke besluiten worden genomen. De stoel waarop de toekomst zit. Bij ons aan boord wordt vaak over de toekomst gesproken. Daarom hebben wij één van onze stoelen met behulp van een stoelloper gebombardeerd tot Toekomststoel.

Onze stoelloper is gemaakt van gerecycled vilt door i-did. I-did gelooft net als wij in een circulaire samenleving. Een samenleving waar producten en grondstoffen niet worden weggegooid, maar hergebruikt en waar iedereen zijn bijdrage levert om de cirkel draaiende te houden. De producten van i-did bestaan uit kapotte kleding en textiel van consumenten en bedrijven en worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het vilt van i-did is van afgeschreven (bedrijfs)kleding en samengesteld met generatievezels van gerecycled PET.

Ook van gerecycled PET zijn onze servetten. Op een mooi gedekte tafel hoort tafellinnen. Nu hadden we kunnen kiezen voor papieren servetten van gerecycled materiaal maar dát zou veel te voor de hand liggend zijn geweest. Na een goede zoeksessie kwamen we via Linnen @ Work uit bij een Belgische fabrikant van tafellinnen. In eerste instantie waren we op zoek naar biologisch linnen. Dat kon het bedrijf niet 100% garanderen. Gelukkig kwamen ze met deze oplossing die eigenlijk nog veel beter in ons eigen idee van duurzaamheid past.