Vandaag is het Warme Truiendag. Nu is het aan boord eigenlijk altijd zo lekker dat een hele warme trui niet hoeft maar niet verkeerd om thuis ook de kachel eens wat lager te zetten. En dan zo’n lekkere warme trui aan te trekken….

Vorig jaar Hemelvaart kwamen we op de Reuzedei in Akkrum een erg leuk kinderprentenboek tegen; Warme Truien. Het verhaal gaat over de Klimaatjes. Dit zijn zeven dieren die de hoofdrol spelen in een hele reeks van prentenboeken die op een leuke en grappige manier kinderen leren hoe ze de leefomgeving fijn kunnen houden.

Warme Truien gaat over Kikker en Muis. Ze zijn bij Duif op bezoek. Het is er lekker warm, maar Muis vindt het veel té warm. Als het hout voor de kachel op is, wil Duif een nieuw mandje gaan halen. Maar heb je wel hout nodig om het lekker warm te hebben? Mol komt met de oplossing.

De makers Andy Engel, Judith Koppens en Nynke Mare Talsma hebben inmiddels vijf boeken gemaakt met elk een ander thema. Dit voorjaar verschijnt nummer zes. Maar voor vandaag nemen wij de Warme Truien mee op de bank om (voor) te lezen.