Op vrijdag 17 januari 2020 vond in Heerenveen de prijsuitreiking van het Groene Lintje plaats.

Ieder jaar wordt het Lintje door GroenLinks Heerenveen uitgereikt aan een persoon, bedrijf of organisatie die zich het afgelopen jaar op een positieve manier heeft ingezet voor de natuur en/of het milieu. De bewoners van Heerenveen kunnen jaarlijks de kandidaten ervoor nomineren. Een jury beoordeelt de genomineerden op de avond van het Groene Lintje volgens de criteria Buitengewoon, Durf en Lef, Inspirerend en Innovatief.

De jurywinnaar van het Groene Lintje 2019 werd… MooiZen
Voor de MooiZEN woning, een betaalbare woning voor iedereen, gemaakt van biobased, stralingsarme en circulaire materialen. Ontwikkeld om bij te dragen aan een afvalvrije samenleving en gezonde woningen voor iedereen, op initiatief van Eric Zwanenburg en Bernhard Hoekstra.

Jaarlijks is er ook een publieksprijs. Via de Groen Links site en via email kon het publiek op de genomineerden 2019 stemmen. De winnaar van de Publieksprijs voor het Groene Lintje 2019 is… Blouw Advies

BLOUW staat voor een circulair en duurzaam advies, altijd met optimaal draagvlak, door Anja Bouma en Linda Hof. Het traject Friesland 100% zwerfafvalvrij is een mooi voorbeeld van hun inspanningen.

Er waren dit jaar zes genomineerden en eigenlijk verdient iedereen die zich inzet voor een schonere wereld een Groen Lintje. Vaak zijn de initiatieven van de kandidaten voor veel mensen de moeite waard om bij aan te sluiten. Zoals de kledingruilbeurs van Jocytha Agricola of het duurzame vergaderschip van Susan Janssen en Jorrit Jouwsma V.o.f. De Vooruitgang of de Dorpstuin waar Anita Boer uit Akkrum naar streeft of het initiatief van Frieda Riezebos van SUP Clean-up voor schoon water.

De publieksbelangstelling voor het Groene Lintje was dit jaar groot, er is door veel mensen op de genomineerden gestemd. Het is te merken dat duurzaamheid bij steeds meer mensen leeft. Of zou het komen doordat we iedereen gevraagd hebben om te stemmen??? 😉

Bron: het grootste deel van de tekst komt van de site van GrootHeerenveen